De drie verdachten die de politie vrijdag heeft opgepakt in verband met de explosie voor het partijkantoor van de rechts-populistische AfD in de Duitse stad Döbeln, zijn vrijgelaten. Het openbaar ministerie in Chemnitz ziet geen reden om de drie vast te houden.

Er was onvoldoende bewijs voor de arrestatie, melden Duitse media. Donderdagavond raakte het gebouw beschadigd door een explosie. Niemand raakte gewond. Ook een naastgelegen pand en twee geparkeerde busjes raakten beschadigd.

Een speciale eenheid die zich bezighoudt met politiek gemotiveerde criminaliteit en terrorisme wist al snel na onderzoek drie Duitse verdachten van 29, 32 en 50 jaar op te pakken.

Het openbaar ministerie onderzocht het incident in de plaats in de deelstaat Saksen, die ligt tussen Leipzig en Dresden, maar besloot de drie te laten gaan omdat de reden voor hun arrestatie ongegrond was.

In de afgelopen weken is een toename van politiek gemotiveerde aanvallen op AfD-kantoren in Saksen waargenomen. Het gaat hierbij vooral om schade aan de gebouwen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!