De Duitse politie heeft drie verdachten opgepakt in verband met de explosie voor het partijkantoor van de rechts-populistische AfD in de Duitse stad Döbeln, maakt de deelstaat Saksen vrijdag bekend.

Volgens de politie ontplofte een onbekende substantie. Niemand raakte daardoor gewond. Het gebouw, een naastgelegen pand en twee geparkeerde busjes raakten beschadigd.

Een speciale eenheid die zich bezighoudt met politiek gemotiveerde criminaliteit en terrorisme wist al snel na onderzoek drie Duitse verdachten van 29, 32 en 50 jaar oud, op te pakken. Het openbaar ministerie onderzoekt het incident in de stad, die tussen Leipzig en Dresden ligt.

In de afgelopen weken is een toename van politiek gemotiveerde aanvallen op AfD-kantoren in Saksen waargenomen. Het gaat hierbij vooral om schade aan de gebouwen. De aanval in Döbeln is een uitzondering, aangezien de explosie ook mensen had kunnen treffen, meldt de deelstaat.

Duits partijkantoor AfD beschadigd na zware explosie
46
Duits partijkantoor AfD beschadigd na zware explosie

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!