De extra militairen die vanwege incidenten met drones aanwezig waren op Gatwick hebben de Londense luchthaven weer verlaten. Zowel Gatwick als Heathrow heeft een nieuw antidronesysteem aangeschaft om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Het vliegverkeer op Gatwick werd vanaf 19 december meerdere malen stilgelegd vanwege de aanwezigheid van drones in de buurt van het vliegveld. De onbemande luchtvaartuigjes mogen niet in de buurt van start- en landingsbanen vliegen.

Op Gatwick werden extra militairen gestationeerd toen in totaal duizend vluchten werden gecanceld en in totaal 140.000 mensen strandden. De daders die verantwoordelijk waren voor de drones zijn vooralsnog niet gepakt. Twee verdachten die op 23 december werden aangehouden, zijn weer vrijgelaten.

Er is een beloning van 50.000 pond uitgeloofd voor de gouden tip.

Duizenden reizigers gestrand op luchthaven Gatwick door drones
49
Duizenden reizigers gestrand op luchthaven Gatwick door drones

Minister van Transport heeft overleg met legertop gevoerd

Gatwick en Heathrow willen met de nieuwe militaire antidronesystemen ter waarde van enkele miljoenen ponden voorkomen dat zulke incidenten zich nogmaals kunnen voltrekken, meldt The Times donderdag. De minister van Transport heeft hier donderdag overleg over gevoerd met de top van het Britse leger.

De bedoeling is dat drones die zich in de nabijheid van de luchthavens bevinden sneller gesignaleerd en getraceerd worden met de nieuwe hightechapparatuur.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!