Het dodental door het deels instorten van een flat in de Russische stad Magnitogorsk stijgt naar achttien. Er zijn nog 23 mensen vermist.

De ingang van de flat stortte maandag in als gevolg van een gasexplosie. Sindsdien zijn veel reddingswerkers op zoek naar overlevenden.

Dinsdag werd onder het puin een baby van elf maanden aangetroffen. De ernstig gewonde jongen is met een speciaal vliegtuig overgebracht naar Moskou. Daar is hij opgenomen in een ziekenhuis, bericht persbureau Tass.

Het kind kon ondanks de vrieskou overleven, omdat hij goed ingepakt in zijn wieg lag, zeggen de autoriteiten. Wel liep hij onder meer beenbreuken, een hoofdwond en bevriezingsverschijnselen op.

110 mensen staan geregistreerd als bewoners van de bijna vijftig woningen die als gevolg van de explosie zijn verwoest. Magnitogorsk ligt ongeveer 1.400 kilometer ten oosten van Moskou.

Baby levend uit puin gehaald in Rusland
45
Baby levend uit puin gehaald in Rusland

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!