Een vijftigjarige man is dinsdag in de Duitse stad Bottrop met zijn auto meerdere keren expres ingereden op een groep mensen, onder wie personen met de Syrische en Afghaanse nationaliteit. Er wordt onderzocht of de man gericht zijn slachtoffers heeft uitgezocht.

De man maakte xenofobische opmerkingen tijdens zijn arrestatie, meldt de Duitse politie. Vier slachtoffers zijn door de aanrijding zwaargewond geraakt, onder wie een kind.

De man wilde eerst een andere persoon aanrijden, zo lijkt naar voren te komen in het onderzoek. Deze voetganger kon op tijd wegspringen. Kort na middernacht reed de man opnieuw op een groep in en verwondde hij vier mensen.

Na de aanrijding reed de man door door en probeerde in het nabijgelegen Essen nog twee keer om mensen aan te rijden. Daarbij raakte tenminste één persoon lichtgewond.

Volgens Herbert Reul, de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, had de bestuurder duidelijk de bedoeling om buitenlanders te doden.

De man wordt nog verhoord in Münster, maar de autoriteiten vermoeden dat hij psychische problemen heeft. Bottrop is een stad met meer dan 100.000 inwoners en ligt boven Essen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!