De Amerikaanse senator Elizabeth Warren wil meedoen met de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten in 2020. De Democraat staat bekend als een progressieve politicus en een fel tegenstander van president Donald Trump.

Warren publiceerde maandag een video waarin ze plannen aankondigt. Hierin spreekt ze over haar visie voor mogelijkheden voor "alle Amerikanen", niet alleen "de rijken". "Dat is het Amerika waar ik voor vecht en daarom lanceer ik vandaag een verkennend comité", aldus Warren.

Een verkennend comité is een organisatie waarin een kandidaat fondsen kan werven om de campagne te bekostigen.

De 69-jarige senator heeft een grote staat van dienst binnen de Democratische partij. Sinds 2013 zit Warren namens de staat Massachusetts in de senaat. Ze is de eerste vrouwelijke senator van die staat.

Warren overwoog enkele jaren geleden ook mee te doen met de verkiezingen voor 2016, maar zag daar toch vanaf. Ze werd ook genoemd als mogelijke running mate van kandidaat Hillary Clinton.

Trump heeft Warren in het verleden meerdere keren 'Pocahontas' genoemd. Daarmee verwijst hij naar de achtergrond van Warren, die stelt af te stammen van de oorspronkelijke bewoners van het Amerikaanse continent.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!