Vijftien mensen zijn aangeklaagd in verband met de moord op twee jonge Scandinavische toeristen in Marokko. Aanklagers zeggen dat de vijftien worden beschuldigd van terroristische activiteiten en het vormen van een terreurgroepering.

Zeker vier van de verdachten hoorden bij een groep die was geïnspireerd door Islamitische Staat (IS), maar hadden nooit contact met de terreurbeweging in Irak en Syrië, meldt nieuwszender Sky maandag.

De Deense Louisa Vesterager Jespersen (24) en de Noorse Maren Ueland (28) werden eerder deze maand onthoofd gevonden in de bergen van Marokko.

In totaal zijn er twintig mensen gearresteerd in de zaak, onder wie een Zwitserse man die in Marokko woont. Hij wordt beschuldigd van het trainen van de moordenaars. 

Volgens de Marokkaanse autoriteiten zou de Zwitser hebben geholpen met het rekruteren van mensen in zuidelijk Afrika en Marokko om terroristische aanvallen uit te voeren in Marokko.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!