De Spaanse justitie wil telefoongegevens van alle mensen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de dood van de Nederlandse filmeditor Wouter van Luijn, melden lokale media. Hij kwam in juli op het Spaanse eiland Mallorca door geweld om het leven.

De negentienjarige Spanjaard Adrián F. zit vast op verdenking van beroving en geweldpleging. Hij is de hoofdverdachte en heeft eerder verklaard dat hij Van Luijn klappen heeft gegeven, omdat de Nederlander op straat stond te plassen.

Volgens de verdachte ging Van Luijn door die klappen tegen de grond en overleed hij daarna. Uit verklaringen van getuigen kwamen echter tegenstrijdigheden naar voren. Daarom wil de politie nu weten waar de mogelijke betrokkenen tijdens het incident waren.

Het misdrijf vond plaats in een wegens drugshandel beruchte krottenwijk, Son Banya. Dat is niet ver van de luchthaven van het eiland.

Volgens de Spaanse politie wilde de verdachte 700 euro van Van Luijn stelen, melden lokale media. Het leek erop dat de Nederlander drugs wilde kopen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!