De partij van de 71-jarige premier Sheikh Hasina van Bangladesh heeft opnieuw de parlementsverkiezingen gewonnen, aldus de kiescommissie. De leider van oppositiepartij BNP wees de uitslag van de verkiezingen bij voorbaat af. Hij riep op tot een nieuwe stembusgang.

Aanhangers van de regerende partij Awami Liga en de BNP bevochten elkaar zondag in verschillende delen van het land om controle over de stembureaus krijgen. Daardoor zijn zeker zeventien mensen om het leven gekomen.

Op sommige plaatsen werd het stemmen vanwege het geweld onderbroken. Een van de stembureaus bleef dicht, omdat de stembiljetten waren gestolen.

Volgens de Telecommunicatie Autoriteit hebben de autoriteiten in Bangladesh mobiel internet geblokkeerd om de verspreiding van geruchten te voorkomen.

Ongeveer 104 miljoen van de 160 miljoen inwoners van het Zuid-Aziatische land zijn stemgerechtigd. Meer dan 1.860 kandidaten zijn in de race voor in totaal 300 zetels in het parlement.

De kiescommissie zei dat diverse klachten over het verloop van de verkiezingen zullen worden onderzocht. Zeker drie kiezers, onder wie een journalist, waren in het zuidoosten van het land tegengehouden toen ze hun stem wilden uitbrengen.

Volgens de commissie zijn er klachten vanuit verschillende delen van het land binnengekomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!