Bij gevechten bij de parlementsverkiezingen in Bangladesh zijn zondag zeker zeventien mensen om het leven gekomen, heeft de Bengaalse politie bekendgemaakt. Meer dan twintig anderen raakten gewond.

Aanhangers van de regerende Awami Liga en oppositiepartij BNP bevochten elkaar zondag in verschillende delen van het land om controle over de stembureaus krijgen. Op sommige plaatsen werd het stemmen onderbroken vanwege het geweld. Eén stembureau bleef gesloten omdat de stembiljetten waren gestolen.

De autoriteiten onderbraken de toegang tot mobiel internet in Bangladesh, volgens de Telecommunicatie Autoriteit, om de verspreiding van geruchten te voorkomen.

Ongeveer 104 miljoen van de 160 miljoen inwoners van het Zuid-Aziatische land zijn stemgerechtigd. Meer dan 1.860 kandidaten zijn in de race voor een totaal van driehonderd zetels in het parlement. De resultaten worden maandag verwacht. 

Oppositie spreekt van verkiezingsfraude

Meer dan veertig kandidaten van een verbond van oppositiepartijen hebben zich in de loop van de verkiezingsdag teruggetrokken. Volgens hen is er sprake van grootschalige verkiezingsfraude. De landelijke kiesraad zegt die aantijgingen te zullen onderzoeken.

De 71-jarige premier Sheikh Hasina is favoriet voor een derde achtereenvolgende regeringsperiode. Haar zoon liet in een interview weten dat zij het als een grote eer beschouwt dat ze in het Westen wordt omschreven als een 'autoritaire leider'.