Het vliegverkeer van de luchthaven in de Duitse plaats Hannover is zaterdag tijdelijk stilgelegd. Dit gebeurde nadat een 21-jarige automobilist onder invloed van drugs het platform was opgereden.

De politie meldt dat rond 15.40 uur een man met zijn auto door een hek was gereden. Daardoor kon hij op het platform komen en zijn voertuig onder een stilstaand vliegtuig parkeren. In het toestel van een Griekse luchtvaartmaatschappij zaten 172 passagiers.

Agenten konden de man snel stoppen en aanhouden. Het gaat om een man uit Polen. Het is niet duidelijk wat zijn motief was. Het lijkt er niet op dat het om een terroristische actie gaat, aldus de politie. De verdachte weigert een verklaring af te leggen.

Uit voorzorg werd al het vliegverkeer stilgelegd. Rond 20.05 uur werd het vliegverkeer hervat, nadat uit onderzoek bleek dat in de auto geen gevaarlijke voorwerpen lagen. De man droeg zelf geen wapens en had ook geen andere gevaarlijke voorwerpen bij zich.

De veiligheidsmaatregelen op de luchthaven van onder andere Hannover zijn kort voor de feestdagen versterkt. Dat gebeurde nadat bij het vliegveld van Stuttgart aanwijzingen waren voor een plan om een aanslag te plegen.

Beveiliging op het vliegveld van Hannover. (Foto: AFP)

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!