Donald Trump heeft dit jaar al 353 keer over 'fake news' getwitterd, schrijft de Amerikaanse website Politico die het jaar van de Amerikaanse president in cijfers samenvatte.

Trump stuurde dit jaar in totaal 3.500 tweets de wereld in. Dat is een stijging van 32 procent ten opzichte van vorig jaar. Het onderwerp fake news kwam het vaakst terug in zijn tweets. Ook over Fox News (311) en Rusland (300) stuurde Trump veel berichten uit.

Politico rekende verder uit dat de president dit jaar 44 keer op een campagnebijeenkomst tot zijn aanhangers sprak. Soms waren dat bijeenkomsten voor bevriende politici in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen van afgelopen november, maar de meeste vormden onderdeel van Trumps campagne voor herverkiezing in 2020.

In totaal sprak hij voor negentig politici zijn steun uit. Van hen wonnen 55 ook daadwerkelijk een zetel.

Trump bezocht dit jaar 67 keer een golfbaan die zijn naam draagt of waarvan hij ook daadwerkelijk eigenaar is. In 2017 ging Trump met 87 keer nog vaker golfen.

De website Trump Golf Count rekende uit dat de golfuitjes van de president de Amerikaanse belastingbetaler tot nu toe 84 miljoen dollar (73 miljoen euro) hebben gekost.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!