Een Congolees vrachtvliegtuig dat van de radar verdween na het afleveren van materiaal voor de presidentsverkiezing is neergestort. De zeven bemanningsleden zijn om het leven gekomen, heeft de kiesraad van de Democratische Republiek Congo vrijdag bekendgemaakt.

Ongelukken in het vliegverkeer komen geregeld voor in het land, omdat de veiligheidsmaatregelen niet altijd nageleefd worden.

Het toestel was gehuurd door de nationale kiesraad CENI om benodigdheden voor de stembusgang naar Tshikapa te brengen, een stad in de buurt van de grens met Angola.

Op de terugweg naar hoofdstad Kinshasa werd het contact met de luchtverkeersleiding verbroken. De kist kwam 35 kilometer van de luchthaven neer en werd vrijdag gevonden.

De crash volgde op een tumultueuze week in Congo, waarin de langverwachte verkiezing door logistieke problemen moest worden uitgesteld tot 30 december.

Bovendien kwam het tot hevige botsingen tussen demonstranten en politie en waren er meer dan honderd doden te betreuren door gevechten tussen etnische groeperingen in het noordwesten.