De aanslag in Straatsburg afgelopen dinsdagavond heeft aan een vijfde slachtoffer het leven gekost. Een Straatsburgse musicus van Poolse afkomst stierf zondag, vijf dagen na de aanslag in het ziekenhuis, schrijft zijn broer op Facebook.

Hij was al hersendood verklaard, melden Franse media. Het Openbaar Ministerie (OM) in Parijs bevestigt de dood van de man.

De 29-jarige extremist Chérif Chekatt schoot dinsdag op voorbijgangers in het centrum van Straatsburg. Daarbij vielen al vier doden en raakten twaalf mensen gewond. Chekatt zou recent zijn geradicaliseerd. Donderdag werd de voortvluchtige zelf gedood door de politie na een tweedaagse klopjacht door zevenhonderd leden van de Franse veiligheidsdiensten.

Zondagochtend werden de slachtoffers herdacht tijdens een plechtige bijeenkomst op de Place Kléber in Straatsburg, vlak bij de plaats van de aanslag.

De zoektocht naar mogelijke medeplichtigen van de aanslag in Straatsburg gaat ondertussen door. Drie bekenden van Chekatt zitten nog vast. Vier familieleden van de dader werden eerder dit weekeinde vrijgelaten. Zij hebben volgens de Franse justitie niets te maken met de aanslag.

Geklap op straat nadat dader aanslag Straatsburg is gedood
40
Geklap op straat nadat dader aanslag Straatsburg is gedood

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!