Vier familieleden van de vermoedelijke aanslagpleger Chérif Chekatt, die waren opgepakt tijdens het onderzoek naar de aanslag in de Franse plaats Straatsburg, zijn weer op vrije voeten. Er is niets dat wijst op hun betrokkenheid bij de schietpartij.

Dit meldt de Franse zender BFM TV zaterdagavond. Het gaat om de ouders en twee broers van de 29-jarige man. Drie bekenden van Chekatt zitten nog wel vast.

De man schoot dinsdagavond bij een kerstmarkt om zich heen. Drie mensen overleden dezelfde avond, een vierde bezweek vrijdag aan zijn verwondingen. Chekatt werd door de politie in zijn arm geschoten, maar wist te ontkomen.

Na een klopjacht werd hij donderdagavond gevonden. Nadat Chekatt het vuur had geopend op de politie, werd hij doodgeschoten. De man bleek een aanzienlijk strafblad te hebben en zou in de gevangenis zijn geradicaliseerd.

Zondag vindt op Place Kléber, in de buurt van waar de schietpartij gebeurde, een herdenkingsbijeenkomst plaats ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Deze begint om 10.30 uur.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!