Zo'n 66.000 'Gele Hesjes' zijn zaterdag de straat opgegaan in Frankrijk, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. De veiligheidsdiensten hebben bij ongeregeldheden in het land 168 arrestaties verricht.

De meeste aanhoudingen vonden plaats in Parijs. In de Franse hoofdstad zijn zaterdag ongeveer achtduizend agenten actief. In heel Frankrijk zijn 69.000 agenten ingezet, tegenover 89.000 een week geleden.

De protesten houden al ruim vijf weken aan met veel rellen tot gevolg, waarbij auto's in brand werden gestoken en honderden mensen gewond raakten. Ook zaterdag werd de oproerpolitie ingezet tegen de 'Gele Hesjes'. Zo gebruikten agenten traangas en waterkanonnen in Parijs en Bordeaux.

De Franse protestbeweging richtte zich aanvankelijk op de stijgende brandstofprijzen in het land, maar de 'Gele Hesjes' demonstreren nu ook tegen het beleid van president Emmanuel Macron. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!