Omdat het weer op de Atlantische Oceaan nog altijd tegenzit, heeft oceaanroeier Ralph Tuijn zijn wereldrecordpoging voor een tweede keer uitgesteld.

Tuijn wil in recordtempo de oversteek van Portugal naar het Zuid-Amerikaanse Frans-Guyana maken; hij mikt op 55 dagen. Het huidige record staat op 96 dagen.

De wind staat echter ongunstig voor vertrek uit Portimao. Volgende week worden betere weersomstandigheden verwacht en daarom heeft Tuijn zijn vertrek weer een week vooruitgeschoven.

Volgens de oorspronkelijke planning zou hij woensdag al vertrekken, maar een aanlandige wind gooide toen roet in het eten.

"Met dit besluit zal de wereldrecordpoging een week worden uitgesteld om met veel energie en kracht de oceaanoversteek te gaan maken", laat zijn woordvoerder weten.

Tuijn zamelt met zijn roeitocht van ruim 6.000 kilometer geld in voor de Plastic Soup Foundation, die zich inzet voor het verminderen van plasticafval in de wereldzeeën.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!