De Amerikaanse president Donald Trump wist volgens zijn voormalige advocaat Michael Cohen van de betalingen aan pornoster Stormy Daniels en model Karen McDougal, zegt Cohen in een vrijdag verschenen interview met ABC News.

"Trump was enorm bezorgd over de invloed die het zou hebben op zijn presidentscampagne", zei de ex-advocaat tegen ABC News.

"Hij heeft mij de opdracht gegeven om de betalingen te doen", stelt Cohen. "Hij gaf mij de opdracht om betrokken te raken bij de zaken."

Trump zei donderdag dat hij Cohen niet heeft gevraagd om voor hem de wet te overtreden.

"Ik wist dat het fout was wat ik deed, maar ik heb woensdag de consequenties van mijn actie aanvaard", aldus Cohen. De oud-advocaat werd twee dagen geleden tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld, onder meer vanwege het overtreden van campagneregels.

Daniels en McDougal kregen in 2016 zwijggeld van Cohen om een affaire met Trump stil te houden. Beide vrouwen traden dit jaar toch naar buiten over de affaires, die allebei meer dan tien jaar geleden plaatsvonden. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!