Door een ongeluk met een hogesnelheidstrein in Ankara zijn donderdagochtend zeker 9 doden en meer dan 40 gewonden gevallen, meldt de gouverneur van de Turkse hoofdstad.

De trein ontspoorde door nog onbekende oorzaak en botste vervolgens tegen een metalen brug, waarna twee rijtuigen kantelden en ondersteboven naast de rails belandden.

Volgens de lokale autoriteiten was de ontsporing het gevolg van een botsing met een trein die werd gebruikt voor het inspecteren van het spoor. Het is onduidelijk hoe snel de treinen vlak voor het ongeval reden.

De hoofdofficier van justitie in Ankara is gestart met een onderzoek naar het ongeval, meldt CNN Türk. Onder de dodelijke slachtoffers is onder meer een Duitse toerist.

Passagiers zitten vast in rijtuigen

In de gekantelde rijtuigen zouden nog passagiers vastzitten. Ze worden door brandweerlieden geholpen. De gewonden zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 6.30 uur (lokale tijd) vlak bij het station Marsandiz, aan de rand van Ankara. Volgens de autoriteiten zou de trein niet op dit station stoppen. De trein was onderweg van Ankara naar de zuidelijke plaats Konya. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!