De Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. "Hij is de leider van Saoedi-Arabië en dat is een waardevolle bondgenoot van ons."

Meerdere senatoren willen dat Trump afstand neemt van Bin Salman, maar dat weigert de president vooralsnog. "Op dit moment sta ik zeker nog achter de kroonprins", aldus Trump in een interview met Reuters.

De CIA, de Amerikaanse inlichtingendienst, blijft bij het standpunt dat de kroonprins achter de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi zit. The New York Times meldde dit vorige week op basis van een groep Amerikaanse senatoren.

Geen angst voor afzetting

In hetzelfde interview zegt Trump dat hij niet bang is om afgezet te worden. "Het contact tussen mijn medewerkers en Russen stelde niets voor."

Daarna ging hij in op de rechtszaak die loopt tegen zijn oud-advocaat Michael Cohen, onder meer voor het betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels. "Ik vertrouwde erop dat hij wist wat hij deed." Op de vraag of het betaalde geld uit de campagnekas kwam, zei Trump nee.

Kort nadat het interview online kwam, bepaalde een rechter dat Stormy Daniels Trump 300.000 dollar aan juridische kosten moet betalen voor een rechtszaak over laster, die de president won.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!