Een Russische ex-politieman, die al levenslang in de cel zit voor het vermoorden van 22 vrouwen, is maandag schuldig bevonden aan nog eens 56 moorden. De man wordt de 'weerwolf' genoemd, omdat hij zo lang ongestoord zijn gang kon gaan.

Een rechtbank in het Siberische Irkoetsk achtte de 54-jarige Mikhail Popkov schuldig aan de moorden op 56 vrouwen tussen 1992 en 2007, meldt het Russische persagentschap Interfax maandag.

In 2015 werd hij al eens veroordeeld voor het vermoorden en verkrachten van 22 vrouwen. Nadien bekende hij nog eens 59 moorden, maar de politie kan drie van die moorden niet bewijzen. Zijn slachtoffers waren in de leeftijd van achttien tot vijftig jaar.

Hij zei dat hij hen "ter dood had veroordeeld" zodra ze ermee instemden om een drankje met hem te drinken, aldus de aanklager.

'Sommige slachtoffers hadden 170 steekwonden'

De man vergaf drie vrouwen, omdat zij geen drankje met hem wilden drinken. Hij begeleidde deze vrouwen naar huis en hielp sommigen zelfs hun tassen te dragen. "Hij hield duidelijk van moorden. Sommige slachtoffers hadden 145 of zelfs 170 steekwonden."

Popkov, die 'weerwolf' werd genoemd vanwege zijn vermogen om bij de politie te blijven werken terwijl hij zijn slachtoffers verkrachtte en vermoordde, beweerde dat zijn doel was "de straten van Siberische steden schoon te maken van immorele vrouwen".

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!