Het treinverkeer in Duitsland is grotendeels stilgevallen door een staking van treinpersoneel. In de staat Beieren rijden er maandagochtend helemaal geen treinen. In veel andere delen van het land rijden amper treinen.

De stakingen zouden maandag om 5.00 uur beginnen en tot 9.00 uur duren, maar begonnen al een uur eerder, melden Duitse media.

Naar verwachting rijden de treinen pas in de middag weer volgens de normale dienstregeling. Reizigers die treintickets voor maandag hebben gekocht, kunnen die tickets ook op dinsdag gebruiken.

Het treinpersoneel staakt, omdat onderhandelingen over hun cao zijn vastgelopen. Zaterdag werden de onderhandelingen gestaakt, waarna de actie werd aangekondigd.

De NS laat weten niet te kunnen zeggen wat de gevolgen van de staking zijn voor het internationale treinverkeer naar en vanuit Duitsland.

"Reist u vandaag in de regio Noord-Rijnland-Westfalen, houdt u dan rekening met uitval van treinen en een langere reisduur", luidt het advies op de site van de NS. "Plan kort voor vertrek uw reis in de reisplanner."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!