De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian heeft de Amerikaanse president Donald Trump opgeroepen zich niet meer te bemoeien met de protesten van de betogers in gele hesjes in Frankrijk. 

Le Drian zei in een tv-programma dat Frankrijk zich niet bemoeit met binnenlandse aangelegenheden in de VS. Hij benadrukte dat Frankrijk van Washington hetzelfde verwacht.

Trump twitterde zaterdag dat het klimaatakkoord van Parijs niet zo goed uitpakt voor Frankrijk. "Protesten en oproer in heel Frankrijk. Mensen willen geen grote sommen geld betalen, waarvan veel gaat naar derdewereldlanden (die op twijfelachtige wijze worden geleid) om wellicht het milieu te beschermen."

De Amerikaanse president meldde dat Franse betogers op straat 'wij willen Trump' riepen. Volgens Le Drian is dat niet waar. Ook Franse journalisten lieten zaterdag weten dat dit niet klopt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!