Een Belgische student die tijdens een ontgroening bij een studentenvereniging in Leuven in coma raakte, is vrijdag overleden. De man dronk bij de vereniging Reuzegom tijdens een ontgroening een enorme hoeveelheid vissaus, melden Belgische media vrijdag.

De vissaus zou het zoutgehalte in zijn lichaam zo hebben ontregeld, dat die hem fataal werd. Officieel is de doodsoorzaak van de twintigjarige student nog onbekend. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan.

De man moest samen met twee andere nieuwe leden van Reuzegom dinsdag en woensdag opdrachten uitvoeren. Ook de andere twee werden woensdagavond onwel, onder meer door onderkoeling. De student uit Edegem verloor het bewustzijn.

De Vlaamse minister van Onderwijs heeft haar medeleven overgebracht aan de familie en vrienden van de man. "Geschokt door dit voorval", schrijft minister Hilde Crevits in een bericht op Twitter. Daarin roept ze ook afgevaardigden van studentenclubs, hogescholen en universiteiten bij zich.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!