De redactie van CNN in New York is donderdag ruim anderhalf uur volledig ontruimd geweest vanwege een bommelding bij het gebouw. De bomdreiging werd telefonisch doorgegeven aan de nieuwszender.

Dat melden meerdere verslaggevers van de nieuwszender op Twitter. CNN meldt in een eigen nieuwsbericht dat rond 22.30 uur lokale tijd de alarmen in het gebouw afgingen.

Rond middernacht lokale tijd meldde de politie van New York dat de dreiging was afgehandeld. De straat werd weer vrijgegeven en de medewerkers van CNN konden weer naar binnen.

Het programma Tonight van presentator Don Lemon werd onderbroken door de bomdreiging. "Iedereen is geëvacueerd. We laten opgenomen programma's zien", aldus Lemon.

Nadat alle medewerkers van het gebouw een half uur buiten hadden gestaan, besloot de zender om live te gaan, gefilmd met een telefoon, om de bommelding te bespreken. Lemon was samen met verslaggever Brian Stelter in beeld.

De politie van New York doet onderzoek naar de bommelding. Op 24 oktober werd het gebouw van Time Warner ook ontruimd, omdat er een bompakket naar CNN was gestuurd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!