De Amerikaanse president Donald Trump zou willen dat de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Heather Nauert, de nieuwe ambassadeur voor de Verenigde Naties wordt.

Nauert moet Nikki Haley opvolgen, die in oktober onverwacht bekendmaakte te vertrekken als de Amerikaanse VN-gezant, melden persbureaus Bloomberg en Reuters. De woordvoerder heeft weinig ervaring binnen de politieke of diplomatieke wereld.

In april 2017 werd Nauert aangesteld als woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was ze verslaggever bij Fox News.

Na de aanstelling van Mike Pompeo als minister van Buitenlandse Zaken werd de rol van Nauert belangrijker. Daarnaast zou ze een goede relatie onderhouden met Ivanka Trump, de dochter van de president. De Senaat moet de aanstelling van een nieuwe VN-gezant nog goedkeuren.

Trump hoopte in oktober Dina Powell te kunnen benoemen als opvolger van Haley. Powell, voormalig adjunct-nationaal veiligheidsadviseur van Trump en topvrouw van Goldman Sachs, bedankt voor de baan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!