Michael Flynn hielp speciaal aanklager Robert Mueller enorm met zijn bekentenissen in het Ruslandonderzoek. Daarom heeft Mueller de rechter verzocht de voormalige veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump geen celstraf te geven.

De informatie die Flynn Mueller gaf, heeft onderzoeken tegen meerdere mensen in het Ruslandonderzoek vooruitgeholpen.

De oud-veiligheidsadviseur vertelde Mueller over contact tussen de Russische regering en het team van Trump kort na zijn verkiezingswinst.

De voormalige luitenant-generaal in het Amerikaanse leger hoort deze maand wat zijn straf is voor het liegen tegen de rechter en de FBI. Flynn loog over een ontmoeting die hij had met de toenmalige ambassadeur van Rusland Sergey Kislyak.

Vorig jaar december gaf hij voor de rechter zijn schuld toe. Direct daarna werd hij negentien keer ondervraagd door Mueller. Meewerken aan het onderzoek was een onderdeel van de deal die Flynn sloot met het Amerikaanse openbaar ministerie.

Trump ontsloeg Flynn als veiligheidsadviseur na 21 dagen, omdat hij tegen de FBI en vicepresident Mike Pence had gelogen over de ontmoeting met Kislyak.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!