Tientallen Franse tankstations van oliemaatschappij Total hebben geen benzine meer door blokkades van de zogeheten 'Gele Hesjes'. De demonstranten bezetten al dagenlang de toegangswegen naar elf benzinedepots van Total.

In totaal 75 van de 2.200 tankstations van Total in Frankrijk zaten maandagochtend zonder voorraad, aldus een woordvoerder.

De 'Gele Hesjes' demonstreren inmiddels al meer dan twee weken tegen de prijsverhogingen van benzine en diesel die de overheid heeft opgelegd. Zij protesteren ook tegen de stijgende kosten van het levensonderhoud in Frankrijk.

De demonstranten blokkeerden de afgelopen dagen onder meer vliegvelden, winkelcentra en belastingkantoren. In Parijs ontaardden de protesten zaterdag in geweld.

Ravage in Parijs na protesten 'Gele Hesjes'
47
Ravage in Parijs na protesten 'Gele Hesjes'

Macron wil overleg met de leiders van 'Gele Hesjes'

President Emmanuel Macron heeft de Franse premier Edouard Philippe zondag de opdracht gegeven om met vertegenwoordigers van de 'Gele Hesjes te gaan praten. Dat was de uitslag van crisisoverleg tussen Macron en zijn kabinet na de ongeregeldheden in Parijs.

Ook in Nederland vonden in de afgelopen dagen op kleine schaal protesten van 'Gele Hesjes' plaats.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!