De man die het team zou hebben aangestuurd dat journalist Jamal Khashoggi ombracht in Turkije, ontving rond de moord meerdere berichten van kroonprins Mohammed Bin Salman, bericht de krant Wall Street Journal zaterdag.

De krant baseert zich op informatie uit een geheim rapport van inlichtingendienst CIA.

De prins, de feitelijke leider van Saoedi-Arabië, stuurde volgens het rapport zeker elf berichten naar zijn vertrouweling Saud Al Qahtani. Dat gebeurde in de uren rond de dood van Khashoggi. De kritische columnist van The Washington Post is begin oktober gedood in het Saoedische consulaat in Istanboel.

Saud Al Qahtani stond naar verluid in contact met de leider van het Saoedische team in Istanboel. Het is onduidelijk wat voor berichten hij precies zou hebben ontvangen van de kroonprins, die internationaal bekendstaat als MBS.

Er zou geen direct bewijs zijn dat prins Mohammed persoonlijk opdracht heeft gegeven Khashoggi te elimineren. Kenners achten het echter zeer onwaarschijnlijk dat medewerkers van MBS de moord op Khashoggi op eigen houtje organiseerden. De kroonprins geldt als een man die zijn ondergeschikten strak onder controle houdt.