De Duitse bondskanselier Angela Merkel mist de opening van de G20-top in Argentinië, nadat het vliegtuig waarin zij zat donderdagavond een voorzorgslanding moest maken in Keulen. Het toestel kampte volgens de piloot met technische problemen.

Merkel was onderweg van Berlijn naar Buenos Aires, waar dit weekend de G20-top zal plaatsvinden. 

Na een uur vliegen constateerde de piloot boven Nederlands grondgebied technische problemen met de Airbus. Enkele elektrische systemen vielen uit, waardoor hij had besloten een tussenlanding te maken in Keulen. Volgens Der Spiegel ging het om de communicatiesystemen.

Het is de bedoeling dat de passagiers en de bemanning in Keulen kunnen overstappen op een ander toestel. Vrijdagochtend was de eerstvolgende mogelijkheid om naar Buenos Aires te vliegen. Vanwege de reistijd (15.00 uur Nederlandse tijd) zal Merkel de opening van de G20-top niet halen.  

Merkel verkeert in gezelschap van onder anderen vicekanselier en minister van Financiën Olaf Scholz. Aan boord waren zoals gebruikelijk ook verscheidene journalisten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!