Het dodental door de aanval op het beveiligingsbedrijf G4S in de Afghaanse hoofdstad Kaboel is opgelopen naar vijftien. Zeker vijf medewerkers van het bedrijf kwamen om het leven. Ook raakten 32 mensen gewond, meldt het bedrijf donderdag.

De aanvallers lieten woensdag een autobom afgaan bij het complex van G4S. Daarna bestormden ze het terrein. De autoriteiten maakten in de vroege ochtend bekend dat de gevechten achter de rug zijn.

Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt nog over 29 gewonden, onder wie vijf Britten en elf Nepalezen. Volgens de woordvoerder zijn onder de vijftien doden een Brit, negen Afghaanse burgers en alle aanvallers. 

G4S spreekt in een verklaring over een "criminele'" aanval. De nabestaanden van de slachtoffers krijgen ondersteuning aangeboden.

Het internationaal opererende beveiligingsbedrijf zegt in Afghanistan onder meer diplomaten te bewaken. De Taliban hebben de aanval opgeëist.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!