De Griekse politie heeft geen aanwijzingen dat Ajax-supporters betrokken waren bij gevechten tussen supporters van de Griekse voetbalclubs AEK en Panathinaikos in Athene in de nacht van maandag op dinsdag. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdag gezegd.

Eerder meldden verschillende media, waaronder NU.nl, dat Ajax-supporters samen met Panathinaikos-fans in contact kwamen met AEK-supporters. Daarbij zouden ze elkaar te lijf zijn gegaan met onder meer zwaar vuurwerk, stokken en ijzeren staven.

Een woordvoerder van de Atheense politie kon niet aan NU.nl bevestigen dat Ajax-supporters betrokken waren bij het geweld. "Het ging om botsingen tussen fans van de lokale clubs AEK en Panathinaikos. Er zijn wel banden tussen de supporters van Panathinaikos en die van Ajax. Zo escorteerden ze de Nederlanders toen die hun kaartjes voor het duel tegen AEK gingen ophalen. Maar we hebbben geen aanwijzingen dat er Ajax-supporters betrokken waren bij de onrust."

Ook bij Ajax is niets bekend over Nederlandse betrokkenheid. "Wij krijgen natuurlijk vaak überhaupt geen goed beeld van dingen die buiten de wedstrijden en buiten het stadion gebeuren", voegde de woordvoerder daaraan toe. "Daar staat de club verder buiten."

Ajax is in Athene voor het groepsduel in de Champions League met AEK, dat dinsdag om 18.55 uur afgewerkt wordt. Als de Grieken verslagen worden, overwintert Ajax in het miljoenenbal.

Voetbalhooligans gooien vuurwerk naar elkaar in Athene
40
Voetbalhooligans gooien vuurwerk naar elkaar in Athene

Ajax-fans misdroegen zich wel rond eerdere duels

Vorige week kreeg de Amsterdamse club nog een fikse boete van de UEFA naar aanleiding van wangedrag door fans bij twee wedstrijden tegen de Portugese club Benfica.

De Europese voetbalbond besloot Ajax daarnaast te bestraffen met een voorwaardelijke uitwedstrijd zonder publiek.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!