De Verenigde Staten zullen niet aarzelen om de grens met Mexico volledig te sluiten als er zich problemen voordoen met migranten uit de zogenoemde karavaan.

Dat stelt de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter.

"Als het, om wat voor reden dan ook, nodig blijkt om onze zuidelijke grens te sluiten, dan zullen we dat zeker doen", aldus Trump, die schrijft niet langer de "dure en gevaarlijke situatie" te accepteren.

Honderden migranten uit Centraal-Amerika zijn de afgelopen tijd aangekomen bij de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Ze stellen gevlucht te zijn voor geweld in hun thuislanden. Vele migranten die nog onderweg zijn, worden nog verwacht.

De asielaanvragen van de migranten moeten van Trump afzonderlijk worden behandeld in de rechtbank. Pas na goedkeuring van een rechter mogen de migranten de Amerikaanse grens over, anders blijven ze in Mexico.

Militairen VS naar Mexicaanse grens om migrantenkaravaan
64
Militairen VS naar Mexicaanse grens om migrantenkaravaan

Trump treedt hard op tegen mogelijke illegale migranten

Trump vaardigde eerder een decreet uit waarin de migranten zich bij speciale grensposten moeten melden om te kijken of ze in aanmerking komen voor asiel.

Om te voorkomen dat de asielzoekeres illegaal het land binnenkomen, heeft de Amerikaanse regering duizenden militairen naar de zuidelijke grens gestuurd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!