Advocaten van de Amerikaanse president Donald Trump hebben dinsdag de schriftelijke antwoorden van de president op de vragen in het Ruslandonderzoek overhandigd aan speciaal aanklager Robert Mueller.

Mueller leidt het onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. De advocaten van Trump en Mueller zijn al maanden in overleg over hoe de president gehoord zal worden.

Mueller ging akkoord met geschreven antwoorden van Trump en stuurde half oktober zijn vragen naar het Witte Huis. Hij kan echter alsnog besluiten de president in levenden lijve te ondervragen.

De circa 25 vragen betreffen 5 verschillende onderwerpen, die allemaal gaan over gebeurtenissen die plaatsvonden voordat Trump in 2016 de verkiezingen won, schrijft The Washington Post. Als dat klopt, heeft de president geen vragen beantwoord over het ontslag van voormalig FBI-directeur James Comey.

Trump zei vrijdag nog tegen journalisten in het Witte Huis dat hij de vragen "erg makkelijk" vond en geen moeite had om antwoorden te formuleren. "Mijn advocaten werken niet aan het document, ik ben er zelf mee bezig en schrijf zelf de antwoorden", zei de president.

De antwoorden op de vragen van Mueller zullen nog niet openbaar worden gemaakt, omdat de openbaar aanklager ze kan gebruiken als bewijs in het Ruslandonderzoek.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!