De eigenaar van een Spaans bungeejumpbedrijf waar een Nederlandse tiener om het leven kwam, heeft dinsdag één jaar celstraf gekregen. Ook veroordeelde de rechter de man dinsdag tot het betalen van een schadevergoeding van 140.000 euro aan de ouders van het meisje.

Tegen de man was twee jaar celstraf geëist. Het Spaanse persbureau Europa Press meldt dat de straf lager uitvalt omdat de eigenaar heeft toegegeven dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan ernstige nalatigheid.

Het zeventienjarige Nederlandse meisje overleed in augustus 2015 nadat ze voortijdig van een viaduct was gesprongen, vermoedelijk door miscommunicatie. Daarop stortte ze tientallen meters de diepte in, terwijl op dat moment haar veiligheidslijn nog niet bevestigd was.

Bovendien heeft de instructeur niet voldoende onderzocht of de deelnemers meerderjarig waren, door het controleren van identiteitspapieren, en is er geen toestemming aan de ouders gevraagd.

Het ongeluk gebeurde in het noorden van Spanje, ongeveer 40 kilometer van de stad Santander.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!