De Italiaanse politie heeft dinsdag in Rome beslag gelegd op acht luxe villa's die illegaal door leden van de maffiafamilie Casamonica gebouwd zijn.

Burgemeester Virginia Raggi van Rome zegt dat de villa's eigendom waren van de Casamonica-familie. De huizen worden eind dit jaar gesloopt. Bij de politieactie waren meer dan zeshonderd agenten betrokken.

"Vandaag is een historische dag voor Rome en de Romeinen", stelt Raggi. "We maken een einde aan jaren van illegale bouw en geven een stevige boodschap af aan de Casamonica-familie."

Volgens Raggi staan een aantal villa's op archeologisch belangrijke plaatsen. Sommige archeologische vondsten waren door de bouwers in de huizen verwerkt.

De Casamonica-clan wordt al jaren in verband gebracht met criminaliteit in de zuidoostelijke wijken van Rome. In juli hield de Italiaanse politie ruim dertig mensen aan die werden verdacht van betrokkenheid bij de maffiafamilie.

Bij die actie deed de politie invallen in panden waar onder meer marmeren beelden van dieren en dure meubels stonden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!