Het parket van Brussel is een gerechtelijk onderzoek begonnen naar een moordpoging in terroristische context. Een man heeft dinsdagmorgen een Belgische agent met een mes aangevallen.

Getuigen hebben de aanvaller "Allahu akbar" (God is groot) horen roepen. Het parket laat weten dat er nog geen duidelijkheid is over het motief van de aanvaller.

Om 5.30 uur dinsdagochtend viel de man een agent aan bij het hoofdbureau van de Brusselse politie op de Kolenmarkt. De aanvaller werd daarna neergeschoten door een andere agent.

De gewonde agent heeft het ziekenhuis dinsdagmiddag verlaten. De verdachte ligt nog in het ziekenhuis en kon door zijn verwondingen nog niet verhoord worden. Volgens verschillende Belgische media was de aanvaller bekend bij de politie vanwege wapenhandel.

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon noemde het een laffe aanval. De burgemeester van Brussel Philippe Close betuigde zijn steun aan het politiekorps. "Mijn gedachten gaan uit naar de getroffen agent en zijn collega's."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!