Antiterreureenheden hebben in de Australische stad Melbourne drie mannen gearresteerd die verdacht worden van het beramen van een terroristische aanslag. Volgens de politie wilden ze een aanval uitvoeren op een drukke plek en daar zo veel mogelijk mensen doden.

De mannen van 21, 26 en 30 jaar, die vermoedelijk door de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) zijn geïnspireerd, werden sinds maart in de gaten gehouden.

Ze gebruikten versleutelde berichten om te communiceren en probeerden aan semiautomatische wapens te komen. Volgens de politie hadden de mannen met de beoogde aanslag veel slachtoffers kunnen maken.

Nog geen twee weken geleden stak een geradicaliseerde man in Melbourne met een mes in op omstanders. Een persoon kwam daardoor om het leven en twee anderen raakten gewond. De dader overleed in het ziekenhuis nadat agenten hem hadden neergeschoten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!