In Frankrijk hebben demonstranten zondag wederom meerdere wegen geblokkeerd uit protest tegen de stijgende benzineprijzen.

Door het hele land zijn meer dan 2.000 blokkades opgeworpen door ongeveer 124.000 demonstranten, meldt persbureau AFP

Bij meerdere blokkades is al politie aanwezig vanwege incidenten. Bij Rouen zou een auto door de barricade van de 'Gilets Jaunes' heen zijn gereden, en in Pau moest de politie ingrijpen toen een automobilist boos op de demonstranten af ging.

Ook in overzeese gebieden van Frankrijk als Guadeloupe en La Réunion protesteerden mensen tegen de verhoging van de benzineprijzen.

Dode en incidenten bij protesten op zaterdag

De protesten begonnen zaterdag. Toen werden 2.034 wegen geblokkeerd door 287.710 demonstranten.

Bij de actie kwam een vrouw om het leven, nadat ze was aangereden door iemand die op weg was naar het ziekenhuis en op de blokkade stuitte.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner heeft zondag bekendgemaakt dat 409 mensen gewond zijn geraakt, van wie 14 zwaargewond. 28 politieagenten liepen verwondingen op.

Op meerdere plaatsen liepen de demonstraties zaterdag uit de hand. Zo kwam het tot conflicten met politieagenten bij de Champs Elysées in Parijs.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!