De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi moet opnieuw voor de rechter verschijnen. Het proces in de Italiaanse stad Bari begint op 4 februari. 

Berlusconi zou een veroordeelde getuige tijdens het zogenoemde 'escortproces' met een royale contante betaling hebben verleid tot valse verklaringen. De verklaringen zouden zijn afgelegd tijdens onderzoeken naar seksfeesten in een residentie van de multimiljonair.

De van valse verklaringen beschuldigde Gianpaolo Tarantini werd in 2015 tot zeven jaar en tien maanden gevangenisstraf veroordeeld.

Het proces ging over georganiseerde prostitutie. Naar verluidt ronselde Tarantini tussen 2008 en 2009 talrijke jonge vrouwen voor seksfeesten in de residentie. Ook werd hij onder meer beschuldigd van het aanzetten tot prostitutie en de vorming van een criminele organisatie.

Premier vrijgesproken van verdenking betaalde seks minderjarige

In maart 2015 werd Berlusconi vrijgesproken van de verdenking betaalde seks te hebben gehad met de destijds minderjarige prostituee Ruby. Die uitspraak was mede gebaseerd op verklaringen van de getuigen.

De advocaten van Berlusconi lieten vrijdag weten ook in deze zaak vrijspraak te verwachten.