Het aantal vermisten door de bosbrand in het noorden van Californië is meer dan verdubbeld naar 630. Eerst werden nog 230 mensen vermist. Het dodental in de Amerikaanse staat is opgelopen naar 63.

De zoektocht naar slachtoffers van de dodelijkste bosbrand in Californië ooit is donderdag geïntensifieerd.

Volgens autoriteiten is het hoge dodental te wijten aan de enorme snelheid waarmee het vuur, door de wind aangewakkerd, zich kon verspreiden.

Het vuur werd gevoed door het dorre struikgewas en de uitgedroogde bomen, waardoor het bijna het hele stadje Paradise in puin legde. Voor de brand telde de plaats 27.000 inwoners.

Het dodenaantal werd woensdag nog vastgesteld op 56. Het aantal vermisten lag toen nog rond de tweehonderd.

Volgens de lokale sheriff zal de lijst met vermiste personen de komende dagen fluctueren doordat steeds meer doden geïdentificeerd zullen worden of doordat mensen zich uiteindelijk toch nog veilig melden.

Bewoners klagen elektriciteitsbedrijf aan

Meerdere inwoners van de regio hebben het elektriciteitsbedrijf Pacific Gas & Electric aangeklaagd, omdat ze denken dat het bedrijf de brand heeft veroorzaakt.

Kort voor de brand uitbrak, besloot het bedrijf namelijk elektriciteitskabels te repareren. Die vonken die daarbij vrijkwamen zouden de oorzaak van de bosbrand kunnen zijn.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!