Veiligheidsadviseur Mira Ricardel krijgt een nieuwe functie binnen de Amerikaanse regering, nadat first lady Melania Trump eerder deze week aandrong op haar vertrek. Regeringswoordvoerder Sarah Sanders maakte bekend dat ze weg moet uit het Witte Huis.

Melania Trump zou zich slecht behandeld voelen door Ricardel, die onder de nationale veiligheidsadviseur John Bolton werkt.

De spanning zou samenhangen met de Afrika-reis van de presidentsvrouw. CNN meldt dat de twee vrouwen het niet eens waren over wie waar ging zitten tijdens de reis en de besteding van de financiële middelen van de Nationale Veiligheidsraad.

Het kantoor van de first lady stelde in een verklaring dat Ricardel "niet langer een eervolle positie in dit Witte Huis verdient".

Volgens The Washington Post botst Ricardel vaker met medewerkers. De krant stelt ook dat het "ongebruikelijk" is dat de presidentsvrouw zich met persoonlijke zaken in het Witte Huis bemoeit, vooral wanneer het te maken heeft met de nationale veiligheid.

Welke functie Ricardel nu krijgt, is niet bekendgemaakt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!