De Amerikaanse juweliersketen Harry Winston heeft voor 44 miljoen euro de roze diamant Pink Legacy gekocht tijdens een veiling van Christie's in Genève.

De diamant is 18 karaat en was ooit eigendom van de bankiersfamilie Oppenheim.

Volgens Christie's is het bedrag de hoogste prijs per karaat die ooit voor een roze diamant is betaald. Het veilinghuis schatte van tevoren dat de diamant tussen de 27 en 44 miljoen euro zou opleveren.

Het juweel wordt onder kenners als uiterst ongewoon beschouwd vanwege zijn gewicht en zijn intense, bijna volledig uniforme kleur. Slechts 1 op de 100.000 diamanten zou een dergelijke kwaliteit hebben.

De grote vraag naar deze uiterst zeldzame diamanten heeft er de laatste jaren toe geleid dat de prijzen sterk zijn gestegen. De diamant Pink Star wisselde in 2017 op een veiling in Hongkong voor een recordbedrag van ongeveer 67 miljoen euro van eigenaar.

In 2014 kocht Winston ook al een zeldzame blauwe diamant voor 23,8 miljoen dollar, deze werd omgedoopt tot The Winston Blue.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief