Door de bosbrand die al dagen woedt in het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn zeker 42 mensen om het leven gekomen. Meer dan honderd mensen worden nog vermist.

Lokale autoriteiten hebben de lichamen van al deze mensen geborgen. Het dodental liep op nadat maandag de stoffelijke resten van dertien mensen waren gevonden. 

President Donald Trump heeft in de staat de noodtoestand uitgeroepen. Hierdoor kan de landelijke overheid makkelijk ingrijpen en helpen met het bestrijden van de ramp. Ook komt er meer geld vrij voor de slachtoffers. 

"We willen door de noodtoestand uit te roepen snel reageren om het enorme lijden van de mensen in Californië te verminderen", zei Trump op Twitter.

Meer dan 7.100 gebouwen verwoest

De bosbrand is niet alleen de dodelijkste, maar ook de destructiefste in de Amerikaanse geschiedenis. Al meer dan 7.100 gebouwen zijn in de vlammen opgegaan, waaronder de volledige stad Paradise. Daar zijn ook de meeste doden gevallen.

De sheriff van Butte County heeft laten weten dat de kans op nog meer dodelijke slachtoffers groot is. Hij weet niet zeker hoeveel mensen vermist worden. Maandag werd geschat dat zeker tweehonderd mensen nog niet gevonden zijn.

Brand in het zuiden van de staat

Er woedt nog een grote brand in Californië. In het zuiden van de staat hebben al meer dan 100.000 mensen noodgedwongen hun huis moeten verlaten. Er zijn daar zeker twee doden gevallen.

Door de brand is de stad Malibu volledig ontruimd. Daar wonen veel rijke mensen en beroemdheden. Veel van die huizen zijn door de vlammen verwoest.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!