Na het instorten van een kolenmijn in het oosten van China, waarbij vorige maand 21 mijnwerkers om het leven kwamen, is het complete managementteam ontslagen door het energiebedrijf dat eigenaar is.

Niet alleen de directeur en zijn plaatsvervanger werden ontslagen, maar ook de hoofdingenieur van de mijn werd op straat gezet, zo meldt persbureau Xinhua.

Het ongeval vond 20 oktober plaats in de regio Yuncheng in de provincie Shandong. Doordat een schacht instortte, raakten 22 mijnwerkers opgesloten. De reddingswerkzaamheden verliepen uiterst moeizaam. Slechts één mijnwerker kon levend naar buiten worden gehaald.

In China zijn problemen met de ondergrondse winning van delfstoffen, vooral kolen, aan de orde van de dag. Slechte veiligheidsmaatregelen en onderhoud, ontbrekend toezicht en slecht bestuur door lokale overheden maken elk jaar honderden slachtoffers.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!