Het dodental van twee grote bosbranden in Californië is zaterdagavond (lokale tijd) naar 25 gestegen. Zowel bij de brand in het noorden als in het zuiden van de Amerikaanse staat zijn meerdere lichamen gevonden, zo hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Reddingswerkers vonden twee lichamen in Decker Canyon, in het zuiden van Californië. In de stad Paradise in Noord-Californië werden veertien lichamen gevonden.

Nog zeker 35 mensen worden vermist in het noorden van de staat, bij de zogenoemde Camp-brand. Paradise is volledig verwoest door het vuur.

Volgens lokale autoriteiten heeft de brand enorm veel schade aangericht. Het zou gaan om de ergste verwoestingen in de historie van de staat. Zeker 67.000 gebouwen zijn in vlammen opgegaan. De brand woedt in een gebied van ongeveer 404 vierkante kilometer.

Brand in Zuid-Californië

De bosbrand in het zuiden van de staat wordt ook wel de Woolsey-brand genoemd en startte donderdag ten zuiden van Los Angeles. Vrijdag moesten de volledige stad Malibu en een deel van de stad Thousand Oaks, waar woensdag een schietpartij met twaalf doden was, worden ontruimd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag breidde de brand zich snel uit naar 282 vierkante kilometer. Voor zover bekend zijn vijftien huizen verwoest door de brand, maar dat aantal loopt waarschijnlijk snel op als brandweermannen de steden in kunnen om de schade op te nemen.

Een derde brand in Californië heeft nog geen slachtoffers gemaakt. Door de Hill-brand, die ook het zuiden van de staat teistert, hebben echter wel duizenden mensen hun woningen moeten verlaten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!