Door een bomaanslag bij een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn vrijdag zeker 32 mensen omgekomen. Onder hen zijn zes vermoedelijke islamitische strijders. 

De explosies waren tot in de wijde omgeving te horen en werden opgevolgd door wapengekletter. De lokale politie houdt vooralsnog de islamistische terroristische organisatie al-Shabaab verantwoordelijk voor de aanslag.

De aanval begon toen twee militanten in hun auto's zichzelf opbliezen voor de ingang van hotel Sahafi. Daarna ging nog een bom af aan de achterkant van het hotel. Vier strijders die gewapend het hotel wilden binnendringen werden door de beveiliging doodgeschoten.

Ten minste negentien burgers kwamen om het leven en vijftien mensen raakten gewond. Volgens een getuige zijn onder de doden ook de hoteleigenaar en drie bodyguards. In het hotel verblijven vaak Somalische regeringsmedewerkers. Een woordvoerder van al-Shabaab laat weten dat het hotel om die reden doelwit was.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!