De Amerikaanse regering heeft stappen ondernomen om het illegale migranten die de Verenigde Staten via Mexico binnenkomen onmogelijk te maken asiel aan te vragen.

President Donald Trump wil zo voorkomen dat meer mensen uit Midden-Amerika richting de VS trekken, heeft de Amerikaanse regering donderdag bekendgemaakt.

Trump vindt de huidige asielwetten niet streng genoeg. Door die wetten zouden volgens de president veel mensen denken kans te maken op Amerikaans staatsburgerschap.

"Ons asielsysteem wordt overspoeld door te veel uitzichtsloze asielaanvragen. Die mensen zijn ook een enorme last voor onze middelen", staat in een verklaring van de regering van Trump.

"Door al die onterechte aanvragen wordt het lastiger om de mensen die het wel verdienen asiel te verlenen. Vandaag zorgen we ervoor dat mensen niet meer onterecht een asielaanvraag kunnen doen."

Maatregel geldt vooral voor economische vluchtelingen

De maatregel wordt naar alle waarschijnlijkheid vrijdag ingevoerd door de president. Het gaat volgens de regering vooral om economische vluchtelingen.

Trump waarschuwt al weken voor een stoet vluchtelingen die vanuit Midden-Amerika onderweg is naar de Verenigde Staten. Duizenden mensen zouden de Amerikaanse grens willen oversteken om daar een nieuw leven op te bouwen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!