Het dodental door het instorten van twee panden in Marseille is opgelopen tot zeven, zegt burgemeester Jean-Claude Gaudin donderdag. In de Franse stad stortten maandag twee huizen in. Reddingswerkers zoeken al dagen naar slachtoffers.

Volgens de autoriteiten zijn er in totaal acht mensen bedolven onder het puin. Eén van hen is nog niet gevonden. Het puin zou zich hebben opgehoopt tot een hoogte van 15 meter.

Onder de slachtoffers zijn vier mannen en twee vrouwen. Over de identiteit van het zevende slachtoffer is nog niets bekend. De namen van de eerste zes slachtoffers zijn niet bekendgemaakt.

Eerder werd de zoekactie bemoeilijkt door hevige regenval. Reddingswerkers hebben omliggende panden moeten stabiliseren. Dinsdagochtend werden de eerste slachtoffers onder het puin vandaan gehaald.

Onderzoek naar oorzaak instorten gebouwen

De oorzaak van de ramp wordt onderzocht door de Franse autoriteiten. Volgens omwonenden waren de betreffende gebouwen vervallen en toe aan renovatie.

Ruim honderd inwoners van de wijk zijn uit voorzorg geëvacueerd. Dinsdagmiddag mochten zij in kleine groepjes terug naar hun woningen om persoonlijke bezittingen op te halen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!