Het dodental door het instorten van twee panden in de Franse stad Marseille is opgelopen tot zes. Reddingswerkers vonden woensdag nog twee lichamen.

De gebouwen in het centrum van Marseille stortten maandagochtend in, waarna uit voorzorg een deel van een aangrenzend pand werd neergehaald. Pas de volgende ochtend werd het eerste dodelijke slachtoffer onder het puin vandaan gehaald.

Onder de slachtoffers zijn vier mannen en twee vrouwen. Hun identiteit is nog niet bekend, meldt Le Monde. Volgens de Franse krant lagen mogelijk in totaal acht personen onder de ingestorte panden. Het puin zou zich hebben opgehoopt tot een hoogte van 15 meter.

Het hoofd van de plaatselijke brandweer meldt dat de zoektocht naar slachtoffers verder zal gaan. "We gaan door met ons werk, in de hoop dat we overlevenden vinden", zegt hij tegen de pers.

Eerder deze week werd de zoekactie bemoeilijkt door hevige regenval. Ook woensdag gaat het waarschijnlijk weer regenen. Reddingswerkers ter plaatse zeggen daarnaast dat gebouwen in de omgeving zijn gedestabiliseerd door het bezwijken van de twee panden.

Onderzoek naar oorzaak instorten gebouwen

De oorzaak van de ramp wordt onderzocht door de Franse autoriteiten. Volgens omwonenden waren de betreffende gebouwen vervallen en toe aan renovatie.

105 inwoners van de wijk zijn uit voorzorg geëvacueerd. Dinsdagmiddag mochten zij in kleine groepjes terug naar hun woningen om persoonlijke bezettingen op te halen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!